PRO Emmen.

Contactpersoon    : C. Roelfes
Functie                   : ICT Coördinator


pro-emmen

Met de ICT-Prof Multipoint oplossing heb ik weer tijd voor mijn kerntaken als ICT-Coördinator.

Toen we op zoek waren naar nieuwe PC’s in verband met uitbreiding, liepen we tegen een praktisch probleem aan: we hadden een beperkte ruimte beschikbaar met slechts een paar netwerkaansluitingen. Toch moesten er 16 leerplekken met netwerkaansluiting in de nieuwe ruimte komen. We wilden een praktische oplossing en vonden deze online bij Seven-Winds Onderwijs in de vorm van MultiPoint.

Een overtuigende demo
Na een demo waren we overtuigd van het feit dat MultiPoint het antwoord was op onze wensen en behoeftes. Met MultiPoint van Seven-Winds Onderwijs konden we niet alleen eenvoudig alle computers in ons bestaande netwerk ‘hangen’, ook het gemak voor de gebruikers in de dagelijkse praktijk was precies wat we nodig hadden. Docenten kunnen eenvoudig vanaf hun eigen computer de activiteiten van de leerlingen volgen en indien nodig ingrijpen.

Tijdwinst en rust door eenvoudiger beheer
Bijkomend voordeel is dat met MultiPoint het beheer van onze ICT-omgeving wordt vereenvoudigd. We hebben plannen om oude PC’s te vervangen en de hoeveelheid werkplekken met een computer te verhogen van 92 naar 116. Dit zou in een standaard situatie een stevige toename in de beheeractiviteiten betekenen. We gaan deze computers nu achter 20 MultiPoint oplossingen plaatsen, waardoor we veel tijdwinst en rust realiseren. Daarbij vind ik de 3-jaar next-business day garantie op storingen ook een rustgevende gedachte.

Als ICT-Coördinator heb ik via de centrale manager overzicht over alle MultiPoints. Ik kan op deze wijze eenvoudig het gebruik van alle computers monitoren. Mochten zich situaties voordoen die ongewenst zijn (bijv. verkeerd internetgebruik) dan kan ik vanaf mijn eigen werkplek gebruikers blokkeren.

Kortom, PRO Emmen is enthousiast over Seven-Winds Onderwijs en de wijze waarop ze MultiPoint op onze school geïmplementeerd hebben. Het feit dat we alleen nog maar meer MultiPoints gaan plaatsen zegt genoeg. Het geeft mij de tijd om me te focussen op zaken die er toe doen!

C. Roelfes
ICT-Coördinator PRO Emmen